Francia borvidék a Rhone folyó völgyében

Az út barátságos dombokon, szőlőültetvények és gabonaföldek között haladt. Az útvezetés is változatos lett, ha felvitt egy magasabb hegyre, biztosak lehettünk benne, hogy lesz útközben néhány pont, ami pazar kilátást nyújt a vidékre.

A Rhône völgy 3

A Rhône völgy 3

Igaz, újra kaptunk esőt is a nap mellé, de az idő már nem hűlt le, mint néhány héttel korábban Svájcban.

Az ösvény mentén elkezdett teremni a vadszamóca, ami a C-vitamin szintünket tette rendbe, egy faluban a templom kertjében termő cseresznye motivált minket.

Vadszamóca - a vándor vitaminadagja

Vadszamóca - a vándor vitaminadagja

Az egyik domboldalon idős bácsi festette képeit a fenséges tájról, mellette a felesége kocsiban „hűsölt”. Ahogy szóba elegyedtünk, jókívánságaikkal felvértezve mentünk tovább, a másik dombon túrázók állítottak le minket, hogy meséljünk arról, honnan jövünk és hová tartunk. Újra nyitottak és mosolygósak voltak az emberek, és ez már nagyon hiányzott nekünk.

Itt a zarándokok szívesen látott vendégek, számos helyen Jakab apostol szobra várt minket, nem egyszer ivóvízkút társaságában.

Kőkereszt, benne mini Szent Jakab szobor

Kőkereszt, benne mini Szent Jakab szobor

Szent Jakab szobor a kőkeresztben (kb. 20 cm)

Szent Jakab szobor a kőkeresztben (kb. 20 cm)

Bár még mindig gyakran élelmiszerboltokban töltöttük fel a készletünket, mindig találtunk a környéken gyártott sajtokat, és más finomságokat.

Itt már voltak kiépített zarándokszállások (Gíte de Etape) is, de annyira hozzászoktunk a kempingezéshez, hogy kihasználtuk a tömérdek kemping adta szálláslehetőséget. Igaz, a színvonal ingadozott: volt, ahol tucatnyi idénymunkás lakott leharcolt lakókocsikban, volt, ahol mi voltunk az egyetlenek az egész területen. Amikor jobban kiépített kemping került utunkba, kimostuk minden holminkat, és innen frissítettük a honlapot is.

Újra élveztük a lépéseket, ezúttal egyre növekvő társaságban: elsősorban német és francia zarándokok között virított a magyar zászlós szívünk a hátizsákon.

Santiago de Compostela még 1826km

Santiago de Compostela még 1826km

 

2 hozzászólás: Francia borvidék a Rhone folyó völgyében

  1. Sün szerint:

    Reméljük megoldotta a vészhelyzetet! :-)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


6 − = 2

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>