A könyv

A Deák tértől Santiago de Compostelán keresztül Fátimáig tartott Zsófi és Gábor zarándok nászútja 2012-ben. A házasságkötést követően ez az extrém, hat hónapos El Camino a középkori mintát követte, amikor a zarándokok még a lakóhelyükről indultak Szent Jakab sírja felé. Könyvük egyszerre szól egy álom megvalósulásáról, egy nászutas zarándoklatról, a gyalogos zarándokok kalandvágyáról, a szabadság érzéséről, az élet élvezetéről, a megtisztulásról és a nehézségekről, de leír számos romantikus, humoros, félelmetes és lélekemelő élményt Európa szakrális, kulturális és történelmi zarándokútjain.

Kedvcsináló videó – 4100 km 4 percben: http://www.gyaloglunk.hu/video32/

A könyv könyvesbolti forgalomban nem kapható, viszont mostantól itt a honlapon megvásárolható, háromféle változatban:

  • Színes fotókkal illusztrált e-könyv (PDF): 2450 Ft
  • Nyomtatott könyv (fekete-fehér, csak szöveg): 2950 Ft+postaköltség
  • Mindkettőt tartalmazó exkluzív könyvcsomag (nyomtatott könyv és e-könyv): 4450 Ft+postaköltség

Ha meg szeretnéd vásárolni a “Zarándokok nászúton – 4100 km az El Caminón, Budapest, Santiago de Compostela és Fátima között” című könyvet, kattints ide: http://www.gyaloglunk.hu/rendeles/

Extrák:   Kis Jakab első éve képekben

Zarándok áldás Zsófi és Gábor illusztrációival

Hat ország hét receptje

Zarándokutunk aláfestő zenéi

A Gyaloglunk.hu vándor szótára – II. rész (itt az első)

Zarándokok Nászúton - A könyv

Zarándokok Nászúton – A könyv

Könyvajánlók:

Nászajándék

Korábban azt gondoltam, egy nászút és egy zarándokút két, egymástól annyira távol lévő dolog, mint mondjuk Makó és Jeruzsálem. Vagy inkább mint Budapest és Santiago de Compostela. Hogy ezt a két dolgot össze lehet kötni – mármint a nászutat a zarándokúttal, és Budapestet Santiago de Compostelával – arra Zsófi és Gábor az élő bizonyíték.

Házasságkötésük után ’harmadnaposan’ nekivágtak közös nász-, zarándok- és életútjuknak, hogy lakva és menve ismerjék meg egymást, a körülöttük és bennük lévő világot, kiálljanak sok vihart és próbát, hogy végül szeretetben és egységben megerősödve érkezzenek meg Szent Jakab apostol spanyolországi sírjához, majd Fátimába, a Szűzanya kegyhelyéhez. Elárulom a történet végét: mindez sikerült nekik! De tudjuk, hogy a cél kevésbé érdekes, mint a célig elvezető út. Ebben a könyvben erről a hosszú és kalandokban bővelkedő útról írnak nekünk. Arról, mennyi lelki kincset rejthet és adhat minden egyes ember, aki felé nyitottsággal közelítünk. Arról, hogy nászajándék nemcsak konyhai robotgép lehet, de a teremtett világ minden, szívünket simogató, apró rezdülése is, sőt! Arról, hogy ha bizalommal járjuk utunkat, azt az élet mindig meghálálja. Arról, hogy a kényelmes, bevált, járt utak helyett olykor érdemes vállalni a járatlan utat, a bizonytalanságot, hogy végül egy nagyobb bizonyosságra leljünk. Arról, hogy egymásra odafigyelve és egymást segítve sokkal könnyebb a teher és az út. Arról, hogy aki mindenhol észreveszi és mindenben meglátja a kis szívecskéket az útja során, és a szíveket tovább is tudja adni másoknak, az bizony – bármilyen utat koptat – a Szív Útján jár, és az több mint gyalogló: igazi zarándok! Zarándokúttá szenteli az utat, amelyen jár, legyen bár hangos autóút, vagy jelek nélküli vadcsapás. Nekem ezeket a ’nászajándékokat’ adta Zsófi és Gábor útjának története. Köszönöm, hogy a vendégük lehettem! További jó utat kívánok nekik, buen camino!

Dukát Csilla – a Szent Jakab Baráti Kör elnöke, de elsősorban zarándok

 

Két szív – hat hónap úton levés – megérkezés – új szív – újra kezdés

Különös ötlet a közös életet hat hónapos zarándoklattal és nászúttal kezdeni. Magam is zarándok lévén teljességgel értem, megértem, sőt kicsit irigykedem is. Zsófi és Gábor hitt abban, hogy érdemes álmukat valóra váltva útra kelni arra, amerre a szívük diktálja. Volt elég bátorságuk elindulni egy ismeretlen úton, melynek viszontagságai során maguk is igazabb, értékesebb gyöngyökké csiszolódtak. Ha a zarándoklat az életút kicsiben, a nászúttal egybekötött zarándoklat felfogható közös életük modelljének: egy olyan alapélménynek, amelyhez a későbbiek folyamán is mindig visszatérhetnek, ha elbizonytalanodnának, merre tartanak. Rengeteg izgalmas kaland és nehézség közepette megérlelődött bennük a dolgok fontossági sorrendje, hogy mi a szükséges és mi a szükségtelen, és – ami talán még fontosabb – a hála érzése mindazért, ami történik velük. Ezért már önmagában érdemes volt útra kelniük. De ők ennél sokkal többel gazdagodtak, és általuk mi is, akik beszámolójukat olvasva beavatást nyerünk élményeikbe. Köszönjük!

Gáll Zsófia, Gyöngyök Útja

 

Zsófi és Gábor hátizsákjában ültem

Gyermekkoromban – szüleim jóvoltából – nagyon sokat kirándultunk szülővárosom környéken. Itt szerettem meg a vidéket, az új tájakat és itt találkoztam a kirándulás izgalmával. Ahogy korosodtam, számtalan lehetőségem nyílt a technika fejlődésével – a szabadság növekvő érzése mellett – világot látni először vonattal, majd autóval, később repülővel. A varázs minden esetben magával ragadott. Mégsem gondoltam, hogy egyszer az életemben újra „gyalogosként” utazhatok.

Amikor a könyv ajánlására kértek fel a szerzők, gondoltam, hogy a régi emlékek után ez gond nélkül megoldható. A könyv olvasásakor a régi „fáradság” érzése fogott meg, de nem 10 km túrázás után, hanem több száz, sőt ezer kilométer után. A hiteles és igazán vizuális leírás okán minden este velük fáradtam, és minden reggel erőt gyűjtve velük indultam útra. Úgy éreztem magam, mint aki elbújva a hátizsákjukba ki-kikandikál és élvezi a változatosságot, az izgalmas találkozásokat, a szimpatikusabbnál szimpatikusabb házigazdák vendégszeretetét. Éreztem az aggódásukat, a vendéglátásukat és sokszor az együttérzésüket. Szó, ami szó, együtt „el caminóztunk”. Az a varázslatos, hogy a mindennapos „fáradság” mellett éreztem a szállások illatát, a felkínált ételek zamatát, a vendégváró italok ízét a könyv olvasásakor. A könyvek igazi értéke, ha az olvasó bekerül a történetbe és együtt él a történtekkel. Ez most remekül sikerült. Ami különleges lett számomra, hogy vágyat éreztem a gyalogláshoz, a felfedezések e sajátos módja iránt.

Gratulálok a szerzőknek ehhez a személyes útikönyvhöz, biztos vagyok, hogy sok szimpatizánst nyernek az El Camino népszerűsítéséhez. Gratulálok!! Szép munka. Remélem, folytatása hamarosan következik.

Barátsággal, és az élmény köszönetével:

Tonk Emil az Üzleti Patika könyvsorozat szerzője

Ha meg szeretnéd vásárolni a “Zarándokok nászúton – 4100 km az El Caminón, Budapest, Santiago de Compostela és Fátima között” című könyvet, itt megteheted: http://www.gyaloglunk.hu/rendeles/

Zarándokok nászúton - hátlap

Zarándokok nászúton – hátlap

Barátsággal

Zsófi és Gábor

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


8 − 7 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>