Gyaloglós thriller: „Legóemberek követnek”

Gyalogos és Zarándok kérdőív

Amikor megkérdeztük olvasóinkat, mondják el, hogyan, hol, kikkel sétálnak, túráznak és zarándokolnak, rengeteg megható pillanatban volt részünk. Az volt az érzésünk, csupa „jó” ember töltötte ki a kérdőívet. Olyanok, akikkel mi magunk is szívesen találkoznánk, lépdelnénk együtt. De azért voltak muris pillanatok is. Íme néhány:

A napi túrázó

Volt, amikor evett minket a sárga irígység: „Napi szinten, gyalog járok munkába, pilisi környezetben. Napi 1,5 óra gyaloglás”. Aki olvasta a könyvet, emlékezhet Tonk Emil mondására: az irígység amúgy természetes emberi érzés, mert nincs benne semmi káröröm. (ugyanez fordítva is igaz)

A katona

Volt, amikor meglepődtünk: Zarándok 8. Milyen zarándoklással, gyaloglással, túrázással kapcsolatos rendezvényen, eseményeken voltál vagy melyekre szoktál járni? „Katonai.”

Így már megértettük a korábbi választ is: Zarándok 2. Milyen zarándokut(ak)on jártál és melyik évben? “2000 – rendszeresen : Franciaorszàg, mindenfelé. 2001 – Djibouti. 2002 – Bosznia. 2005 – Elefàntcsontpart. 2006-2008 – Francia Guyana. 2010 – Afganisztàn”

Zarándok 5. Változtattál-e valamit az életeden a zarándokút után? „Új módszerek és felszerelés a tapasztalatok alapjàn”

Ugyanő: Zarándok 4. Milyen hatással volt rád a zarándokút? „Fàrasztó, de érdekes”

A kutyamágnes

Volt, amikor együttéreztünk: Ha van (bringád), hetente hány km-t tekersz? „Hülyén hangzik, de félek az utána rohanó kutyáktól, ezért kerékpárral nem megyek külterületre.”

A gyalogos horror

És volt, amikor aggódtunk:

Séta 3. Kivel szoktál leggyakrabban sétálni? „legóemberek követnek”

Ez izgalmas kezdet, bár pont úgy hangzott, mint egy horrorfilm előzetese. Aztán jöttek a következő válaszok, amelyek elárulták, hogy izgalmas személyiséggel van dolgunk:

Túra 3. Melyek a kedvenc túraútvonalaid külföldön? „Egyenlítőn szívesen gyalogolnék.”

És most jön a feszültség drámai tetőpontja: a hiány!

A válaszok abbamaradtak!

A legóemberek utolérték!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


6 − = 0

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>