Tirol vége közeleg

A reggel derült idővel ébresztett minket, és a sorsunk végre jobbra fordult. A tegnapi viharnak nyoma sem volt, a melegedő időben csak a nedves úttest emlékeztetett az esti égszakadásra.

Tiroli táj 6

Tiroli táj 6

Tanultunk a leckéből, még délelőtt felhívtunk két szállást, amerre mentünk, így újra a rendes tempóban vehettük az akadályokat.

Karresben újra sátraztunk, ezúttal egy gasthof kertjében, és így csak a reggelit vettük meg tőlük, ami minden eurócentet megért, annyira változatos volt. Szinte már vártuk, mi lesz az aznapi akadály, ami ezeket a bőséges reggeliket törvényszerűen követte.

Tiroli út

Tiroli út

Egy útlezárás volt, öt kilométerre attól az elágazástól, ahol még el lehetett volna kerülni. Favágók dolgoztak, akik nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy időben jelezzék az erdészeti munkát. Az első kivágott fa mellé tették le a háromnapos lezárásról tájékoztató táblát.

Mit tesz a vándor, ha le van zárva a terület, és keresztbe-kasul óriási fatörzsek zárják le az utat?

  1. Visszafordul, és kerül.
  2. Átmászik a fatörzsön, és megpróbál átjutni.
  3. Ha hátizsákkal nem fér át, leteszi a hátizsákját, felméri a terepet, és/vagy megpróbál beszélni a favágókkal, hogyan lehet átjutni.

Nem ma kezdtük a vándorlást, így megpróbáltunk átmászni hátizsákostól a kidöntött fák alatt-felett. Egy darabig sikerült is, de aztán egyre szűkebbek lettek az átjárók, így végül letettük a zsákot, hogy felmérjük a terepet.

A favágók éppen szünetet tartottak, de jelenlétükről kesztyűk, benzineskannák, láncfűrészek tanúskodtak. Ahogy Gábor előbbre ment, kiderült, hogy a helyzet egyre rosszabb lesz, van, ahol húsz-harminc fatörzsön átmászva lehet csak keresztüljutni.

Ez volt az a kockázat, amiről úgy döntöttünk, hátizsákkal nem fogunk felvállalni, elvégre nem szeretnénk, ha az egész út veszélybe kerülne egy alattunk meginduló fatörzs miatt. A völgy pedig elég mély ahhoz, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket lehessen szerezni.

Maradt hát az az opció, ami pszichésen leginkább megviseli az embert: visszamenni a kereszteződéshez, és új utat keresni. Felhívtuk a helyi túraszövetséget, akik ajánlottak egy másik útvonalat, de ez az oda-vissza tíz kilométeres út nehezebben esett, mint korábban ennek a többszöröse.

Tiroli üdülőfalu

Tiroli üdülőfalu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 7 = 11

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>