A gevaudan-i bestia

1764 és 1767 között hatalmas szörny tartotta rettegésben a vidéket. Egy óriásira nőtt farkas marcangolt szét rengeteg asszonyt és gyermeket. Ebben az időben nem volt tanácsos estefelé egyedül sétálni, mert nem lehetett tudni, hol csap le a bestia.

A gevaudan-i rémség

A gevaudan-i rémség (Fotó:http://www.newanimal.org/beastgev.htm)


Három év alatt királyi vadászok és katonák sora jött, hogy puskacsővégre kapja a farkast, de nem jártak sikerrel, míg végül egy helyi vadásznak lett szerencséje, és elejtette a vadat.

A szörny most a faluszélről tartja szemmel Saugues (ejtsd Szóg) várost, és akit a történet bővebben érdekel, megnézheti a múzeumban, vagy a Farkasok szövetsége c. francia filmben.

Mi a városszéli kempingben sátraztunk, amikor fenyegető morgásra lettünk figyelmesek. Nem tudtuk eldönteni, hogy vajon a helyi turista-iroda fokozza-e így a város hangulatát, vagy valamelyik városlakó szereti a mély hangú kutyákat, mindenesetre Zsófi kicsit aggódva meregette a szemét a sötétbe, míg Gábor nyugodtan aludt tovább, elvégre a vérszomjas szörny korábban sem a férfiak között szedte áldozatait.

A rém szemmel tartja Sauguest

A rém szemmel tartja Sauguest

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 6 = 14

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>