Rólunk

A Gyaloglunk.hu három plusz egy rovatra épülő, független weboldal, amely a gyaloglással foglalkozik. A Magazin gyaloglással, túrázással kapcsolatos cikkeket tartalmaz, a Blog Zsófi és Gábor kalandjait írja le Budapest és Fátima között, a Profi tippek rovat pedig gyakorlati tanácsokat ajánl, a gyaloglás, futás szakértőitől. Ezen túl ajánljuk a Túratippek aloldalt, a Sétafika.hu jóvoltából.

A gyaloglunk.hu weboldal küldetése, hogy “reklámozza” a gyaloglást, mint életformát és életfilozófiát, valamint hogy érdekességeket mutasson a gyaloglás, túrázás, zarándoklatok világából.

Ha először jársz itt, kezdd az ingyenesen letölthető, regisztrációt sem igénylő e-kiadványunkkal a gyaloglás mellett szóló 25 legjobb érvről.

Ha szeretnél beköszönni, visszajelzést adni, itt megteheted. Hogy személyre szólóan tudjunk válaszolni, bátran megadhatod keresztneved, korod, hol szeretsz sétálni, voltál-e, mikor és milyen zarándokúton. Személyes adatokat másoknak nem adunk ki.

A nagy kaland

Bár a Budapest – Santiago de Compostela gyalogos álom 2008-ban megfogant, de csak akkor öltött testet, amikor Zsófi 2010-ben megkérdezte Gábortól: „Elmehetek veled?” Céllá pedig akkor vált, amikor kapott egy indulási dátumot: 2012. április 1.

Az utat azonban megelőzte 2011-ben egy Tisza-tavi madárlesen a leánykérés, majd felvezetésként egy esküvő 2012. március 31-én. Így lett a zarándokútból nászút is egyben. Az útról szóló beszámoló elolvasható a blogon – természetesen fordított sorrendben. Az utunkról készült videót megtekintheted itt, az útról szóló könyv ajánlóját itt találod. Utunk fotói elérhetőek a Facebook oldalunkon.

Tegezhetünk?

Ha egy pilisi gyalogösvényen találkoznánk, azt mondanánk, “szervusz”, és ha idősebb kort értél meg, a tegezés mellett még extra tiszteletet is látnál megcsillanni a tekintetünkben.

Ha a spanyol úton találkoznánk, hangos ¡Buen Camino! dukálna, nemedre, korodra, vallásodra vagy nemzetiségedre való tekintet nélkül.

Számunka ez az oldal egy gyalogösvény, ahol legszívesebben mindenkit tegezünk és erre bíztatunk Téged is. Ha partner vagy ebben, akkor üdvözlünk, ha nem, akkor üdvözöljük az oldalunkon.

Rólunk röviden

Kapcsolatunkat gyalogos nyelven így lehetne leírni:

Már az első randi jelszava az volt: „kényelmes cipőben gyere”, ami kellett is a Gellért-hegy majd a Vár-hegy megmászásához.

Ezt követte a: “legyen nálad láthatósági mellény, zseblámpa és víz, mert nem biztos, hogy sötétedés előtt leérünk a hegyről!”

Végül szóba került a nagy séta, és a jelszó arra változott: “Nálad mennyi hely van még a hátizsákodban?”

Barátsággal:

Zsófi és Gábor