Egy világjáró 7 legfontosabb felszerelése – Simon Dávid

Megkérdeztük Simon Dávidot, “világgyalogló” barátunkat, melyik az a hét legfontosabb felszerelési tárgy, ami nélkül nem szívesen vándorolna? Íme a válasza:

Dávid az Egyenlítőnél

Dávid az Egyenlítőnél

1. Azt gondolom, sokan logikusan azt várnák, hogy a lábbelivel indítok, de nem. Számomra a legfontosabb a jó hátizsák, amelyből mostanában egyre többet lehet találni megfelelő technikával. Ki kell emelnem a hátizsákomat, Manit, amely sok éve szolgál, és 3 kontinensen volt hű társam.

2.  Az Út szimbóluma a vándorbot, amelyből a másodikat koptatom. Őt Maculindának hívják, némi buddhista-mitológiai ihletéssel kapta ezt a nevet. Az első – Villám – otthon, a szüleim házában várja hazatértem.

3. Természetesen nagyon fontos egy jó lábbeli, legyen az bakancs, futócipő, teniszcipő vagy szandál. Nagyon fontos, hogy fél-egy számmal nagyobb legyen, mint a lábméretünk.

4. Papír és toll. Minden igazi vándor – és itt látszik, hogy mennyire kevés ilyen van az egész világon – elengedhetetlen kelléke, százszor fontosabb a fényképezőgépnél.

5. Kés. Nincs olyan nap, hogy ne használnám. Ideális esetben étkezéshez vagy éppen csavarhúzóként szolgál. De előfordult, hogy például El Salvadorban két rablót győzött meg arról, hogy ott most nem terem semmi számukra. Civilizáltabb, szigorúbban szabályozott országokban a hatóságok beleköthetnek a rugós késekbe, adott esetben el is kobozhatják. Tőlem vettek el kést rendőrök Tibetben es Szingapúrban is.

6. A sátor. Az enyémet, amivel több, mint 18 különböző országban szálltam meg, Menedéknek hívják. A jó sátor életet menthet. Fontos, hogy bírja az esőt és a strapát, de ápolni is kell hosszú távon.

7. Emellett a jó hálózsák is életbevágó. Egy jó hálózsák a legextrémebb klímában is képes nyújtani a szükséges kényelmet. Egy hálózsákot sohasem szabad kimosni! Humorosan azt szoktam mondani, hogy „elveszti a bukéját, mint a jó bor, amit vizeznek”. De viccen kívül, soha többet nem fog úgy izolálni, ahogy előtte.

Azt hiszem ez a hét alapvető felszerelési tárgy, ami nélkül nehezen tudnám elképzelni az Utam. Van még egyvalami, ami adott esetben irdatlanul fontos lehet: a jó gyógyszerek. A gyógyszereim nagy része otthonról, Európából származik, és alkalomadtán onnan szoktam pótolni is.

 

 

*Frissítés: Costa Ricában egy bérelt lakásból Dávidnak mindenét ellopták botostul-hátizsákostul-mindenestül, így második nagyra becsült botját, Maculindát is elvesztette.

4 hozzászólás: Egy világjáró 7 legfontosabb felszerelése – Simon Dávid

  1. wolfram szerint:

    Kérdezzétek meg azt is, miért hagyta abba a blogját. Volt 10-20 állandó olvasója, akik kíváncsiak a sorsára most is. Más helyen azt lehetett olvasni, hogy már meghalt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


6 − = 3

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>