Zarándoklat a partnerünknél

Ki hová zarándokol? Van, aki Jeruzsálembe, van, aki Santiago de Compostelá-ba, van, aki Tibetbe, és van, aki Anneyronba. Mi azon kevesek közé tartozunk, akinek ez utóbbi is megfordult a fejében. Persze jó okunk van rá: itt van a Lafuma cég központja, és mindössze húsz kilométerre esik a Szent Jakab úttól. Ez két jó érv, és nem is kellett több: kiválasztottuk a legrövidebb utat, és letértünk dél felé a Jakab útról.

Elhagytuk a jelöléseket, átvágtunk a gabonaföldek között és hangulatos falvakon. Akik vissza akartak küldeni a zarándokútra, azoknak elmondtuk, hogy nem tévedtünk el, és így értünk el a városba, ahol a gyaloglók számára fontos cég van.

Exkluzív zarándok helyszín

Exkluzív zarándok helyszín

Lafuma a szabadság hivatalos partnere 1930 óta, és mi pont azon a helyen jártunk, ahol a három Lafuma testvér (itt Lafümának vagy akár Lafimának ejtik) 1930-ban megalkotta az első vázas hátizsákot. A cég azután mindent gyártott, a gumicsizmától a női táskákig, a mai napig is szerepel az outdoor termékek mellett többféle kerti bútor is a kínálatban.

Lafuma régen

Lafuma régen

 

És most

És most

 

Globális és lokális

A Lafuma világcég, Amerikától kezdve, Európán keresztül Kínáig látja el a túrázókat felszerelésekkel és ruházattal, éves szinten több millió eurós forgalmat bonyolít, több országban van üzeme, mégis lokális: itt mindenki ismeri, a városban rengetegen dolgoznak a cégnek, messziről ki van táblázva a helyszín, sőt, külön „városrész”, el sem lehet téveszteni.

Lafuma város

Lafuma város

Lafuma út

Lafuma út

A központban barátságosan fogadtak, megvendégeltek egy többfogásos ebédre, szemlátomást tudják, mi kell a gyalogos vándornak. Aztán jött a szakmai program: gyárlátogatás, beszélgetés a Lafuma jelenéről és jövőjéről, és bemutattuk a Gyaloglunk.hu-t is. Megnéztük az egyik gyárhelyszínt, amely a cégközpont mellett van: jól szervezett munkamenet, six sigma és lean technológiák, minden, ami közgazdász szem-szájnak ingere.

Ugyanitt dolgozik az outdoor ruházatot tervező és tesztelő csapat, akik a kinti körülményeket laboratóriumban imitálják, és azt vizsgálják, mennyit bírnak a Lafuma termékei. Mosollyal nyugtáztuk, hogy mi is ezt tesszük, csak a friss levegőn.

És mi az, amit mi nem teszünk? Azt, amit a reklám mutat.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


8 − 5 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>