Vorarlberg – völgymenet, Ausztria végéig

Van még itt hó elég

Van még itt hó elég

A hegyről húsz-harminc kilométeren keresztül főleg ereszkedett az út, és most már érezhető közelségbe került a szakaszhatár.

Út a völgy irányában

Út a völgy irányában

Két rövidebb napot is tartottunk, húsz kilométer körül, de valahogy ilyenkor is hajlamos kitölteni a gyaloglás a napot, később indul, lassabban halad az ember. Teljesen nem akartunk megállni, tanulva a Mariazelli megállást követő újrakezdés nehézségeiből, így minden nap haladtunk valamennyit.

Út a völgyben

Út a völgyben

Útközben megszálltunk egy műteremben (Christel’s Atelier). Nagy belső magassággal rendelkező, tágas alkotóhelyiséget vártunk, de a szállás valójában lóistálló, a művésznő saját alkotásaival díszítve. Különleges érzés, amikor a szomszéd szobában egy takaróval elválasztva lovak alszanak. Ugyan nem horkolnak, de a művészlak különleges kézművészeti alkotásai és régiségei sem nyomják el az átható szagot, amely meghatározta az estét.

A következő zarándokszállás háziasszonya viszont könnyed, elegáns osztrák hölgy volt, aki külön figyelemmel főzött nekünk vacsorát. Említésre méltó az a szeretet, amellyel körbevett minket, miután megtudta, hogy friss házasok vagyunk. A teraszon terített kettőnknek, feldíszített asztal várt minket, és körben a hegyoldalak zöld vonulatai, némi köddel koronázva. Meglepetés luxus, ha az embernek nincsenek előzetes elvárásai.

Nászutas zarándokvacsora

Nászutas zarándokvacsora

 

Édes meglepetés

Édes meglepetés

A puha takarókat kedvelő házimacskát pedig csak kétszer kellett kitessékelni, mondván, hogy nem vágyunk újabb szobatársra.

Egy újabb megérkezés

Így érkeztünk el az újabb szakasz végére: Feldkirch, amely az osztrák-lichtensteini-svájci hármas határon fekszik. Újra összeér a blog és a valóság időhorizontja: Feldkirchben vagyunk, amikor ezt a cikket írjuk.

Végre Feldkirch!

Végre Feldkirch!

A szakaszzárás hatalmas öröm: a „megcsináltuk” és a hála közösen jelentkezik, órákig tartó örömérzésben forrva össze. Hihetetlen, hogy majdnem két hónapja úton vagyunk, és eljutottunk idáig!

Feldkirch - városháza

Feldkirch - városháza

 

Feldkirch főtere

Feldkirch főtere felett az ég

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


6 − 4 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>