Útvonaltervezés Spanyolország előtt

Sokat gondolkoztunk útközben, melyik úton menjünk végig Spanyolországon. A két lehetséges alternatíva az El Camino Frances és az El Camino Norte.

A Pireneusok lábainál

A Pireneusok lábainál


Az első a leggyakrabban bejárt útszakasz, a legtöbb zarándok ezen az úton indul. Ez a legősibb ösvény, itt találhatóak a legszebb történelmi emlékek és ehhez az úthoz kötődik a legtöbb legenda. Viszont itt lesznek a legtöbben is, ha erre megyünk.

A másik út, amely az Ibériai-félsziget északi tengerpartján vezet, Irunból Santanderen át Santiagó-ba, szintén kedvezőnek látszott, bár úgy tűnt, azt lassabban tudjuk bejárni. Cserébe viszont kevesebben vannak az úton.

Többször nekifutottunk a témának, és végül úgy döntöttünk, a kiépítettebb utat választjuk, hogy legyen egy olyan hónap, amikor nem kell azon izgulnunk, lesz-e mit ennünk, lesz-e hol aludnunk. Csábító is volt, hogy az utolsó hónapot a könnyebb terepen tegyük meg, hogy minél hamarabb beérjünk Santiago de Compostelába.

Kíváncsiskodó

Kíváncsiskodó

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 4 = 12

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>