Tippek a Gyaloglás szakértőitől

Kérdezz profiktól!

Ebben a rovatban praktikus tanácsokat találhatsz túrázáshoz, felkészüléshez, felszerelések kiválasztásához.

5 hozzászólás: Tippek a Gyaloglás szakértőitől

 1. Kiss Géza szerint:

  Sziasztok!

  Milyen cipőben (konkrét márka, típus érdekelne)érdemes nagy távokat 50+ gyalogolni kis hátizsákkal, hazai, vegyes terepen?

  Válaszotokat előre is köszönöm!

  • Zsófi és Gábor szerint:

   Szia Géza,
   kérdést vettük, válasszal jelentkezünk!
   Zs&G

   • Zsófi és Gábor szerint:

    Kedves Géza, íme az első válasz a partnerünktől, amit a korábbi technikai nehézségeink miatt csak most tudunk kitenni. Köszönjük a megértést a késésért. Amint megjön a következő válasz, publikáljuk azt is.

    “Tisztelt Kiss Géza!
    Ha megengedi én válaszolnék (Fülöp Antal az Unisport/Saucony ügy.ig.) huszonéves futó-, túracipő tapasztalatommal. Ajánlom figyelmébe a Saucony technikai futócipő márkát, melynek a terep futó/túra cipő változataiból az Ön súlyának, lábállásának megfelelően tudnék konkrét modellt ajánlani.

    A futó cipő megnevezések ne tévesszék meg, hisz azt tudjuk, hogy a futás alkalmával tesszük ki a cipőt a legnagyobb megterhelésének (lásd testsúlyunk 3-8-szorosa, konrétan egy 80kg-os férfi esetében ez 240-640 kg közötti terhelés jelent). Tehát a cipő jóval nagyobb biomechanikai megterhelések ellen védi a futót, mint ahogy az a túrázás esetén a túrázó súlya+hátizsák esetén felléphet. Tehát a túrázás esetén is a legmagasabb védelmet kapja majd a testszerkezete, azon kívül jelentősen könnyebb a cipő, felső része zárt, hogy a szennyeződés ne jusson át a cipőn és a nedvesség is minél később (vannak vízlepergető – ősszel-télen érkező Gore-Tex-es változatok is).

    Tehát miért viselne egy becsapódás nélküli nehéz súlyú bakancsot- mindaddig amíg a sár, jelentősebb köves terep ellen nem kell védekeznie?!

    Részletes infót találhat a saucony@hu-n.

    Üdvözlettel,
    Fülöp Antal”

 2. Ede szerint:

  Sziasztok!

  Engem az érdekelne, hogy milyen útikönyvet/útikönyveket használtok? Két év múlva tervezem megtenni a Le Puy-Santiago zarándokutat, de sehol sem találok hozzá magyar nyelvű útikönyvet!

  Isten áldása kísérjen titeket!

  Ede

  • Zsófi és Gábor szerint:

   Szia Ede,
   a Gyöngyös úton magyar útleírást néztünk a viamargaritarum.info-ról, a via sacráról van magyar nyelvű prospektus. A spanyol részről a Rothernek van magyar nyelvű könvye, amióta a Brierley könyv hiánycikk.
   A többi szakaszról viszont német könyvkiadók könyveit vesszük alapul. A Conrad Stein Verlagnak, a Rother Bergverlagnak is vannak útleírásai németül, az osztrák szakasznál Peter Lindenthal könyvét figyeljük, ami szintén németül van. Magyar nyelvű irodalomról nem tudok, de ha valaki az olvasóink közül tud valamit, megköszönjük, ha beírja ide!
   Barátsággal
   Zsófi és Gábor
   ui: szorítunk, hogy megvalósuljon ez a terv!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


9 − = 6

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>