Szerelmes történetek a francia estékből

A rekkenő hőségben gyalogolni nem könnyű, lassabb az ember a csigánál, ilyenkor szinte mindegy, hogy milyen a terep. Így aztán volt, hogy hajnalban indultunk, aztán délben pihentünk, és sötétedés környékén, vagy naplemente után fejeztük be a napot, hogy ne kelljen forróságban vánszorogni.

Sötétedés után ugyan mindig volt némi izgalom, hogy milyen szállást találunk, és merre kell menni, de úgy döntöttünk, vállaljuk ezt a kockázatot. Még mindig jobb kicsit izgulni, mint napközben „rásülni” a forró útra. Az átsétált estékért pedig általában egy-egy különleges élmény lett a jutalom.

Mediterrán hangulat - tűlevelű erdők

Mediterrán hangulat - tűlevelű erdők

Tánc a főúton

Egy alkalommal Eauze felé tartottunk a sötétben, és mivel tudtuk, hogy a kemping a városba vezető út elején van a városhatárnál, a főúton haladtunk. Mivel a forgalom már elcsendesedett, nyugodtan tudtunk haladni, tempósan vettük a kilométereket.

A csend után a városhatárban zeneszót hallottunk. Reméltük, hogy ez már a kemping, de ahogy közelebb értük, láttuk, hogy csak egy lovastanya és egy úszómedence, ahonnan az andalító zene szólt.

Gondoltuk, ha már úgyis megérkeztünk a városba, és úgysem itt alszunk, legalább kihasználjuk a lehetőséget. Úgyhogy a sötét úton táncra perdültünk, úgy ahogy voltunk, hátzsákostul.

Útmutatás a külvárosban

Néhány nappal később még csak este tíz volt, amikor a kempinget kerestük, amikor egy nagyon idős házaspár jött velünk szembe. Korlátolt franciasággal, de a tőlünk telhető legudvariasabb módon megkérdeztük tőlük, merre van a kemping, akik némi töprengés után azt felelték, el is mondhatnák, de inkább megmutatják.

Elindultunk velük, és ahogy elmeséltük a történetünket, élettel telt meg a tekintetük, kipirult az arcuk, és éreztük, egyre szívesebben tartanak velünk. Elmesélték, hogy idén hatvan éve házasok – amit a friss tempójukból nem gondoltunk volna –, és minden este sétálnak legalább egy órát. Ők így tartják magukat fitten.

Jó volt látni őket, reméltük nekünk is lesz alkalmunk hatvan év múlva hasonló módon, közösen sétálni. Hiába, gyalogolni jó.

Mediterrán hangulat - tűlevelű erdők 2

Mediterrán hangulat - tűlevelű erdők 2

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


9 − = 0

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>