Lábbelikről és lábakról – Gábortól

Számomra az út kísérlettel indult. Korábban a túrázást csak bakancsban tudtam elképzelni, de két független helyről is azt a tanácsot kaptam, hogy a magyar szakaszt terepfutó-cipőben tegyem meg, ha az időjárás engedi, azaz nem zuhog az eső és nincs térdig érő sár.

A másik jótanács, amit egy harmadik szakértőtől kaptam az útra, hogy ha új cipőben túrázom, jobban teszem, ha felkötöm a régit, mert jól fog jönni, ha a vízhólyagoktól már nem tudok menni. Gyalogoltam korábban új bakancsban 12 vízhólyagon (6-6 lábanként), így lelkileg felkészültem a tortúrára.

Az eredmény: a bakancsos hiedelmem megdőlt. Saucony cipőkben kényelmesen tudtunk túrázni. Ráadásul egyetlen vízhólyagot sem növesztettünk, bár a cipők teljesen újak. Ez az eredmény jeles.

Terepfutó cipők - futás nélkül

Terepfutó cipők - futás nélkül

A Lafuma bakancs esőben és sárban is jól vizsgázott, minden saras dagonyán megbízhatóan keresztülvitt. Zéró vízhólyag, szintén jeles.

Lábainkra többen vigyáznak

Lábainkra többen vigyáznak

Megnyugtat a tudat, hogy lábbeli szempontból minden időjárási- és útviszonyra mindketten fel vagyunk készülve. Felkészülésből: jeles.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


6 + 7 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>