Kalandos élmények a zarándokútról letérve

Mi történt, amikor megközelítettünk a bikát?

Lassan, megfontoltan haladtunk, kézközelben tartva, de nem nagyon mutogatva a fegyvereinket, közben a gazda magabiztos hangján beszéltünk állattartásról, tejhozamról, és a válság hatásáról a húsiparra, és így haladtunk lépésről lépésre. A bika enyhe unalommal figyelt minket, és ahogy távolodtunk, rájöttünk, hogy sikerült elkerülnünk, hogy feldühítsük. Elhaladtunk anélkül, hogy felpattant volna, majd amikor elhaladtunk előtte, és elkezdtünk visszatekintgetni, láttuk, hogy most már annyira sem vagyunk számára érdekesek, mint amikor elmentünk előtte, így komótosan haladva hagytuk magunk mögött a bikát, hogy egy tehéncsorda közepén landoljunk.

Aubrac-tehén

Aubrac-tehén

A tehenek már nem tűntek annyira félelmetesnek, csak arra figyeltünk, hogy ne kerüljünk borjú és anyaállat közé, és amikor az út közepén legelt a kisborjú, hangosabban beszélgettünk, hogy a közeledésünkre arrébb tudjon lépdelni. Így az első találkozásból erőt merítve a második és harmadik tehéncsordát már rutinosan és hangosan beszélgetve kereszteztük. Átestünk a tűzkeresztségen, és minden magunk után becsukott kaput nagy örömmel ünnepeltünk meg.

Letértünk az útról – újabb kalandok hívtak minket

Bár a zarándokút számos gyönyörű helyen vezet keresztül úgy éreztük, elkezdtünk elfásulni, és ahogy beszélgettünk a többi zarándokkal, egyre inkább hasonló élményekről, látnivalókról számoltak be, mint amit mi is tapasztaltunk. Csupa szép élmény, de úgy tűnt, „konzervélményeket” élünk át.

Számunkra tipikusan ilyen volt Figeac-ban a tér, amelyet Napóleon egyiptológusának, Champollionnak szenteltek. A hieroglifák megfejtője Figeac-ban született, így nem meglepő, hogy múzeum és számos egyiptomi hangulatú hely várja a turistákat: Szfinx kávéház, Piramis étterem.

Champollion és a hieroglifák tere

Champollion és a hieroglifák tere

Champollion és a hieroglifák tere

Champollion és a hieroglifák tere

Úgy éreztük, szükségünk van egy kis frissítésre, és eszünkbe jutott, hány számos szívmelengető esemény történt velünk akkor, amikor valamilyen oknál fogva letértünk a kitáblázott zarándokútról. Annó így jutottunk el színházi előadásra Sankt Pöltenben, vagy egy kedves szállásra Salzburg előtt, és elkezdtek hiányozni ezek az egyedi élmények, és azok a napok, amikor napokig csak egymás lépteinek zaját hallgattuk Magyarországon és Ausztriában.

Ezek után szinte egyszerre mondtuk ki a varázsigét, itt az ideje egy kis külön útnak, lássunk egy kicsit világot a zarándokúton kívül.

Sátrazás a karszt-hegység tövében

Sátrazás a karszt-hegység tövében

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


− 4 = 2

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>