Ha egyetlen dolgot kérdezhetnél úgy, hogy biztosan jó választ kapsz rá…

Mi lenne az?

Ha mozog benned egy kérdés, amelyre választ szeretnél kapni, mikor van nagyobb esélyed arra, hogy megkapd ezt a választ? Otthon, a kanapén ülve, egy széken görnyedve, lelassult anyagcserével, vagy pedig friss levegőn, amikor kellemes ütemben ver a szíved, és az élet átjárja minden porcikádat?

Tér a válaszoknak

Tér a válaszoknak

 

Ismerős utak előnye

Nem mindegyik gyalogút felfedezés, nem lehet minden alkalommal máshová menni gyalogolni. A mindennapokban néha már annak is érdemes örülni, ha sikerül beilleszteni a napirendbe fél óra – egy óra sétát, valahol a munkahely vagy az otthon közelében.

De vajon mennyire izgalmas, ha ugyanazon a tájon gyalogolsz újra és újra? Ha a válasz az, hogy „nem annyira”, akkor érdemes vinned magaddal útravalóul egy kérdést. És ha ismerős az útvonal, akkor a lábakat „automata pilótára” lehet állítani, és fel lehet használni az időt, hogy egy számodra fontos kérdésre jó választ találj.

 

Egyetlen jó kérdés…

… amit érdemes feltenni egy gyalogút előtt, és aztán néhány mély levegő, és máris mehet a gyalogos ötletgenerálás (lásd 11. és 12. érv a gyaloglás mellett). Ismerős utakon a lábak automatikusan visznek, és ha nincs újdonság, amit érdemes szemmel követni, akkor bele lehet merülni a gyaloglásba, és az út új értelmet nyer.

Érdemes megfigyelned, milyen szakaszokon ürül ki legjobban a tudatod, hogy helyet adjon a kreativitásnak:

  • Ismerős utcákon, ahol nem kell foglalkozni a biztos tájékozódással?
  • Emelkedőn, amikor a szervezet bekapcsolja a sport-üzemmódot?
  • Egy kilátóponton, ahonnan madártávlatból lehet látni az életet?
  • Vagy éppen lejtőn, amikor nem kell erőlködni a haladásért?

Ha megismered a szervezeted reakcióit ezekre a helyzetekre, máris van a kezedben egy ingyenes eszköz, hogy ötleteket, megoldásokat, váratlan meglepetéseket találj.

 

Gyógyír az ötlethiányra

Ha át akarod lépni a gondolati dobozod határait, legjobb, ha először a bezárt falak határait léped át – a valóságban.

A tégla-börtönből kiszabadult test elengedi a problémák által gúzsba zárt szellemet, és a mozgásba lendülő szervezet mozgásba lendíti a kreativitást.

Ha kisebb kreatív blokkot élsz át, a Gyaloglunk.hu szakértői egy kisebb sétát írnak elő, amit vény nélkül ki lehet váltani a természetben.

Ha nagyobb kreatív válságban vagy, ideje kényelmes cipőt húzni, és megkeresni a környékbeli túraútvonalakat. Ez a cikk a beutaló.

 

Van ilyen kérdésed?

Megosztod velünk a kommentek között?

 

Ha nincs ilyen kérdés…

..akkor a kevés szerencsés ember egyike vagy, akit nem nyomasztanak elsőre megoldhatatlannak látszó problémák, de ilyenkor lehet az a sétád célja, hogy megtaláld azt a kérdést, amelyikre adott válasz ebben a pillanatban a legjobbat teheti az életedet. Csak egy kicsit keresni kell, de nagyon megéri.

 

A cikket a Lafuma támogatta.

Lafuma

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


3 − = 1

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>