Gyalogos sztorik Svájcból

Boci-fóbia

Anatidaephobia. Ostoba félelem, amikor valaki attól tart, hogy egy kacsa figyeli… Nem biztos, hogy nem létezik, és nem biztos, hogy alaptalan. Ha létezik ennek a szarvasmarha megfelelője, mi lehet, hogy megkaptuk.

Utunk során rengeteg borjúval, tehénnel, bikával, szarvas és szarvtalan marhával találkoztunk. A legtöbb hegyoldalon kolompolt kisebb-nagyobb gulya, és ez különös zenei aláfestést adott a túrához. A marhakalandunkról már meséltünk, de ezzel még nem volt vége a történetnek.

Egy idő után rendszeresen szólt a hetedik érzékünk, hogy valakik figyelnek minket. Volt, hogy láttuk őket, volt, hogy egy hegyoldalnyi kolompolás után állt be néma csend. Amint odanéztünk, megláttuk, amire számítottunk: felénk forduló tekintetek, néha méla, néha kíváncsi, néha feszült felhanggal.

Boci-fóbia 1

Boci-fóbia 1

Boci-fóbia 2

Boci-fóbia 2

Boci-fóbia 3

Boci-fóbia 3

Legtöbbször felénk is tartottak, mi pedig bíztunk a villanypásztor és a szögesdrót-kerítés visszatartó erejében.

Aztán rájöttünk a dolog jó oldalára: ha nem találunk állást, hazatértünkkor még mindig eljöhetünk ide marhapásztornak, vagy marhakuruzslónak!

Hogyan győzzük le a hullámokat?

A Genfi-tó partján különleges az út: a Jakab út a part menti kövek között halad. Gyönyörű a kilátás, kilométereken keresztül a tó mellett mentünk, friss levegő az útitársunk.

Borongós tópart 1

Borongós tópart 1

Meg viharos szél, amely félméteres-méteres hullámokat varázsolt a tó felszínére. A hullámok alig várták, hogy a szikláknak ütközve porladjanak szét, pontosan mellettünk, a part mentén.

Borongós tópart 2

Borongós tópart 2

Izgalmas kihívás egy fizikusnak, kiszámolni, milyen gyakran és mekkora hullám permetez a gyaloglóra egy-két liter vizet, mert a frekvenciát kiszámolva pontosan el lehet kerülni, hogy csuromvizesek legyünk. Bár nem vagyunk fizikusok, megpróbálkoztunk ezzel: számoltuk a másodperceket, néztük a vízpermet magasságát, hogy ügyesen el tudjuk kerülni.

Borongós tópart 3

Borongós tópart 3

Aztán öt perc számolgatás után rájöttünk, hogy semmilyen rendszer nincs a hullámok becsapódása között, és így gyakorlati fizikai kísérletet tettünk: átrohantunk a hullámtéren, hogy vízparton töltött idő csökkentésével minimalizáljuk a nem kívánt nedvesedést.

Borongós tópart 4

Borongós tópart 4

2 hozzászólás: Gyalogos sztorik Svájcból

  1. Kovácsné Piukovics Gabriella szerint:

    Nagyon örülök, hogy jól vagytok segítitek egymást és jó emberekkel találkoztok. Mi közel 35 éve járjuk közös utunkat a párommal. Legalább annyi kalandot jelent biztosan, mint egy világjárás!

    • Zsófi és Gábor szerint:

      Egyetértünk, és jó egészséget kívánunk a következő 35 évhez is! :-)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 5 = 11

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>