Egy átlagos nap az úton

Ismerőseink rendre kérdezgetik, hogyan telnek a napjaink, ezért összegyűjtöttünk néhány napi rutint és az érdekességet (aki zarándokolt már, azt ebben a posztban nem éri meglepetés).

Az elindulásunk első hetében megpróbáltuk a napi táv fáradalmai mellett a felkészülés heteit is kipihenni, így az első héten 10-12 órákat aludtunk, korai fekvéssel és korai felkeléssel, de a felkelés még így is néha nehezen ment.

Ráadásul reggel folytatódtak a szállásadóinkkal este megkezdett beszélgetések, így sokszor nem reggel, hanem kora délelőtt indultunk, ami a megérkezést is későbbre tolta. Ezen még dolgoznunk kell.

Ha van lehetőség, akkor reggelizünk, vagy keresünk boltot, és vagy az indulási községben vagy a rákövetkezőben beszerezzük Zsófi reggeli tejeskávéját, ami „beolajozza” a gyalogláshoz.

Napközben – ha tudunk – bevásárolunk, és a hátizsákban raktározott élelmiszereket fogyasztjuk, miközben az úton járunk. Folyamatos készletgazdálkodás van, minibevásárlásokat végzünk, hogy ne maradjunk éhen, de ne is kelljen felesleges kilókat cipelni. Ez általában sikerül is, de erről bővebben a jellempróbáknál.

Estefelé megérkezünk az aznapi szállásra, a következő egy-két órában általában az aznapi szállásadónkkal beszélgetünk. Előfordul, hogy a házigazda nem az épületben alszik, így a beszélgetés egyfajta meggyőződés is arról, hogy ránk lehet bízni a házat :-)

Györgyi megmutatja az ökofalut

Györgyi megmutatja az ökofalut

A bemutatkozó beszélgetést tusolás majd mosás követi. Az alsóruházatot minden nap mossuk, mert a mikroszálas anyag gyorsan szárad, a külső ruházatot viszont nem tudjuk minden nap kézzel mosni.

Az első két hét alatt géppel mostunk eddig egyszer, amikor volt rá lehetőség. Szárítógép híján a nagymosást követő szárítást már csak másnap este, a következő szálláson tudtuk befejezni.

A mosást követi a vacsora. Ha a szálláson meghívtak vacsorázni, elfogadtuk, de számos helyen előre kellett megrendelni, vagy éppen semmilyen lehetőség nem volt, ilyenkor a magunkkal vitt készleteket csökkentettük. A friss levegő és a gyaloglás megtette a hatását, a legegyszerűbb étel is az angyalok konyháján készült, a csapvíz is hűs forrásvízként hatott.

"Könnyű előétel" az ökofaluban

"Könnyű előétel" az ökofaluban

A vacsorát gyakran beszélgetés, majd ágyba zuhanás követi, hogy a test kipihenje magát a következő nap előtt. Pár perc alatt alszunk, mint a bunda.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


5 + = 6

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>