A felkészülésről

Nem most kezdődött a terv kifundálása, így az útikönyvek, zarándokút-leírások német nyelven évek óta megvannak (német nyelven számos túrakönyv hozzáférhető, bár ezek nem friss kiadványok, így mindig érhetnek meglepetések a valóságban egy többéves útikönyv leírásához képest).

Vannak eredeti spanyol credencial-jaink, zarándokútleveleink, hogy abban is le legyen dokumentálva az út, de sokszor mi is és a szállásadóink is elfelejtjük a pecsételést, így a pecsétsorozat eddig kissé foghíjas. A nyolcadik napon például még csak négy pecsét örökítette meg, merre jártunk. OKT vagy más pecséteket viszont nem akartunk a füzetbe nyomni, mivel utunk csak néha érinti a kék túrát, de gyakran más túrajelzés mentén halad, vagy csak gyöngy jelzéseket követ.

Emellett a magyar utat az Élet Gyöngyei kiadványban is nyomon követjük, mivel a Mariazellig tartó úton ez a hivatalos útiokmány.

Hátizsákunkon Santiago feliratú kagyló és „Friss házas” felirat díszeleg angolul, illetve szakmai partnereink felvarrói, melyeket menet közben tettünk ki.

Kagylójelzés - Szent Jakab sírja felé

Kagylójelzés - Szent Jakab sírja felé

Egészségügyi felkészülés keretében FSE (kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás elleni) oltást szereztünk és a lejáró egyéb fontos oltásokat meghosszabbítottuk (pl. tetanusz), de voltunk fogásznál és más szakorvosoknál, mielőtt útra keltünk, Ugyanígy a gyenge inakat, ízületeket speciális gyógytornával erősítettük, hogy jobban bírják a gyűrődést. Emellett az elmúlt hónapokban jónéhány kilót fogytunk mindketten, hogy magunkon sem kelljen extra súlyt cipelni.

A fizikai felkészülést rendszeres gyaloglás és kerékpározás jelentette, de a hátizsákos edzésekre nem jutott idő, így az első hét a bemelegítés jegyében telt, rövidebb „gyógy”-távokkal. Próbáltunk szimbiózisba kerülni a hátizsákokkal, amennyire csak lehet. Az első napok láb- és hátfájásai lassan alább is hagytak, elkezdtünk felerősödni.

A lelki ráhangolódást az útra azok a beszélgetések biztosították, amelyeket indulás előtt vagy menet közben folytatunk egymás között, vagy éppen a szállásadóinkkal. Egyházi szállásokon rendre kaptunk áldást indulás előtt, világi szállásokon pedig egy-egy jó üzenetet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


− 3 = 3

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>